Woongoedflakkee

Een blog over wonen door huiseigenaren

Woongoedflakkee
inrichting

Dé woontrends van 2022

Zoals ieder jaar heeft natuurlijk 2022 ook zijn eigen woontrends, wij zetten alles voor jou op een rijtje! Voor dit jaar zijn de sleutelwoorden; Duurzaamheid, kwaliteit en eenvoud. Daarnaast staan strakke vormen, buiten naar binnen halen, en natuur- en pasteltinten hoog in het vaandel. Daarbij komt nog dat thuiswerken voor vele een blijvertje is, hier moet bij de inrichting van het huis rekening mee worden gehouden. Van onze tuin tot het thuiskantoor; dit is hoe wij ons huis inrichten in 2022!

Van buiten naar binnen

Bij de tuintrends van 2022 zien we een aantal overkoepelende aspecten terugkomen die we het liefst óveral in huis terug zien komen. Hierbij staat het belang van duurzaamheid en milieu centraal. Dit concept wordt ook in de tuin verwerkt door het gebruik van natuurlijke materialen en veel groen. Fairtrade planten, milieuvriendelijk plastic en duurzaam geproduceerd hout dit worden dé eyecatchers van 2022.

Naast duurzaamheid is je huis inrichten als multifunctioneel thuis ook een trend die we steeds vaker zien terugkomen. Tuinhuizen die omgetoverd worden tot sportplaatsen of het installeren van een buitenkantoor we zien het allemaal voorbij komen. De trends voor de bijbehorende meubelen haken hier dan ook perfect op in. Steeds vaker zijn meubels voor buiten niet meer te onderscheiden van die voor binnen.

Binnenhuis

Waar het op de begane grond, waar vaak de keukentrends 2022 en de meubeltrends bepalend zijn, zien we veel overkoepelende trends terugkomen. De basis van deze trends zijn veelal rustig en afgewerkt met kwalitatief hoogstaande materialen. Zo zien we in de keuken zwart, marmer en hout een totale comeback maken. Dit wordt vaak afgewerkt met koper of messing elementen.

Voor de meubels zelf wordt er vooral gekozen voor kwaliteit en eenvoud. Er wordt steeds vaker gekozen voor een paar grote objecten die een statement vormen in plaats van allerlei kleine meubeltjes. Een grote eettafel met bijvoorbeeld banken vormen het centrale punt van een woonkamer. Net als een bank waar je met de hele familie kunt neerstrijken om bij te komen van een drukke werkweek. En om het geheel écht te laten stralen, is natuurlijk de juiste verlichting nodig.

Binnen de verlichting trends van 2022 zien we dezelfde lijn als bij de resterende woontrends, dus ook hier komen duurzaamheid en kwaliteit volop terug. Daarnaast wordt verlichting ook ingezet als accessoire.

Leg een goede basis

Qua kleurgebruik op de wanden worden er vooral rustige kleuren toegepast, denk aan beige en taupe. Mocht je toch wat meer kleur willen hebben dan zijn tinten als mosgroen of pasteltinten ook zeker een optie. De vloertrends zijn daarentegen heel divers. Van zogenaamde metallic tegels tot de nieuwste PVC vloeren volop keuze!

De slaapkamer

De slaapkamer zelf wordt een ware oase van rust binnen jouw huis. De slaapkamertrends van 2022 zijn, hóe verrassend dan ook, vormgegeven door sereniteit en overzicht. Toepassing van fijne, zachte materialen en kleuren zorgen ervoor dat jij heerlijk kan slapen om de dag erna vol energie op te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *