Woongoedflakkee

Een blog over wonen door huiseigenaren

Woongoedflakkee
inrichting

Hoe kies je de ideale vloer?

Het uitzoeken van de ideale vloer heeft natuurlijk veel te maken met smaak. Toch kun je op veel meer facetten een vloer uitzoeken. Iedere ruimte verdient namelijk een ander soort vloer. Dit is trouwens ook verschillend per land. In Engeland gebruiken ze bijvoorbeeld nog steeds vloerbedekking in de badkamer. Iets wat je in Nederland natuurlijk nooit zult zien. In deze blog geven wij je een aantal tips waar je op moet letten en rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een nieuwe vloer.

Vloer in de keuken

Een van de lastigste locaties voor een vloer is natuurlijk de keuken. Veel mensen leggen de vloer vanuit hun woonkamer door in de keuken. Later komen ze er echter achter dat dat niet altijd zo een goed idee is. Ze hebben bijvoorbeeld gekozen voor een houten vloer in de woonkamer en komen er dan later pas achter dat die vloer lastig schoon te houden is en een hoop verzorging nodig heeft. Wanneer je namelijk kiest voor een houten vloer in de keuken, zul je deze vaak moeten voorzien van een vochtbestendige coating. Doe je dit niet? Dan is de kans op zwellingen zeer groot. Wij adviseren dan ook altijd om een PCV of stenen vloer in de keuken te leggen. Deze is een stuk gemakkelijker schoon te houden en kan tegen een stootje. Zo kun je nog eens een pan laten vallen zonder dat de vloer beschadigd.

Vloeren met kleine kinderen

Laten we eerlijk zijn. Heb je kleine kinderen, dan is de kans op schade aan de vloer groot. Ze rijden met hun speelgoedautootjes over de vloer en zorgen voor krassen. Een goede harde vloer voorkomt schade aan de vloer en houdt je vloer langer mooi. Daarom adviseren wij om met kleine kinderen te kiezen voor een goedkope oplossing, zoals laminaat of te kiezen voor een harde oplossing, zoals PVC. 

Vloer in de slaapkamer

Niets is lekkerder dan een hoogpolige vloerbedekking in de slaapkamer. Deze blijft lekker warm en zorgt ervoor dat wanneer je uit bed gaat niet je voeten koud maakt. Uiteraard zitten hier ook wel een aantal nadelen aan. Vloerbedekking houdt namelijk extreem veel stof vast. Dit kan schadelijk zijn voor je gezondheid ‘s nachts. Kies je voor vloerbedekking in de slaapkamer? Zorg dan dat je deze vaak genoeg schoonmaakt. Zodat je slaapkamer geen stofnest wordt.

Succes!

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van de ideale vloer voor jouw woning. Ik hoop dat je wat aan de tips uit deze blog hebt gehad. Heb jij nog andere tips? Laat ze dan achter in de comments van deze blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *