Woongoedflakkee

Een blog over wonen door huiseigenaren

Woongoedflakkee
Uncategorized

Marmer in je interieur

Wanneer je van luxe houdt maar niet meteen over de top wil gaan in je interieur stijl is marmer misschien de oplossing voor jou! Deze natuursteen zorgt voor een subtiel kleurverloop, rust en geef een chique uitstraling. In deze blog laten we je zien hoe je marker toe kan passen in je interieur.

Meubels

Een toffe manier om marmer toe te voegen aan je interieur is door marmeren meubels te plaatsen. Dit kan een tafel zijn of een kast maar ook een aanrechtblad. Laat je in het kleurgebruik niet beperken tot zwart en wit. Dit is de welbekende kleurencombinatie maar denk ook eens aan zachte kleuren als groen, beige, roze etc.

Wil je het iets subtieler aanpakken dan zou je ook kunnen kiezen voor een kleine salontafel, een bijzettafel of lees verder in dit artikel hoe je accessoires kunt combineren.

Marmer accessoires

Accessoires zijn in iedere kamer van je huis te plaatsen. Denk hierbij aan je keuken, de woonkamer, je slaapkamer of je badkamer. In de keuken kun je gebruik maken van een marmeren snijplank, dienbladen of onderzetters. In de woonkamer kan dit een wandklok zijn of een setje onderzetters. Wees creatief met de vele mogelijkheden.

Marmer aan de muur

Een grote blikvanger waar gegarandeerd de aandacht heen getrokken zal worden. Denk aan een volledige badkamerwand of enkel de muur in de douche. Ook in de keuken zou marmer ideaal zijn om als achterwand te gebruiken. Het is onderhoudsvrij, goed te reinigen en staat prachtig. Buiten dat het natuurlijk heel mooi is, is marmer ook vrij prijzig. Zeker wanneer je grote muren hebt kunnen de kosten hoog worden. Een alternatief is dan om te zoeken naar een kwalitatief goed behang met marmer print. Deze zijn tegenwoordig van zeer goede kwaliteit te vinden. Let wel op dat deze oplossing niet zal gelden voor de badkamer in verband met de luchtvochtigheid.

Vloeren

Wanneer je het heel groots wenst aan te pakken dan kun je kiezen voor een marmeren vloer. Kies voor een lichte of donkere variant afhankelijk van wat je wil laten uitstralen. Het geeft je huis een heel modern, luxe en chique uitstraling. Contrast toevoegen kan ook erg mooi zijn door bijvoorbeeld warm textiel te gebruiken of te letten op het gebruik van je meubel materialen. Denk aan hout, leer, staal maar ook aan zijde, velours of aan mooie plaids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *